Pla de Formació 2016 pels professionals dels centres de protecció de menors

El Pla de Formació 2016 ha estat dissenyat per la Comissió de Formació a partir de les necessitats detectades per la direcció de centres i dels temes d'interès expressats pels professionals, mitjançant una enquesta.

La Comissió de Formació, integrada per la Directora de Llars del Menor del IMAS i representants de les entitats de la FEiAB, ha planificat al llarg de l’any una formació que consta de diversos cursos i tallers breus (entorn de dues hores) de les temàtiques més valorades pels professionals, i un encontre de professionals de dues jornades, on es profunditza en un tema concret, en aquest cas en la intervenció amb menors que mostren trastorns de conducta.

 

Taller de la nova llei de protecció a la infància

DiMARTS 3 de maig, de 10 a 12 h, en la sala d’actes de l’IMAS.

Per donar a conèixer les implicacions de la nova llei de protecció a la infància, els especialistes del departament jurídic de l’IMAS, Juanjo Sánchez i Toni Castell, varen explicar els aspectes més rellevants.

Taller de dues hores dirigit a 60 professionals.

 

Taller: La intervenció breu i estratègica en la resolució de conflictes entre al·lots


DIMECRES 25 de maig, de 9.30 a 11.30 h
en la sala de formació de Llars el TEMPLE (C/Temple, 9).

Anna Sala, psicòloga especialista en la intervenció psicològica en nins, adolescents i adults, i amb experiència en la formació a professionals vinculats a l'àmbit infanto-juvenil i a la família, va donar a conèixer estratègies de solució de conflictes amb la participació dels infants i adolescents dels centres residencials.

Podeu accedir al material del taller en les descàrregues.

Taller de dues hores dirigit a 50 professionals.

 

Encontre de Professionals

9 i 10 de novembre, de 9 a 14h en la Sala d'Actes del Centre Mater Misericordiae

Varen ser unes jornades de dos dies per formar-se en la intervenció amb infància i adolescència amb trastorns de conducta, i  amb una organització similar a l’encontre de l’any anterior. Oriol Lafau ha estat l’expert formador de les jornades. Durant la segona jornada es varen presentar exemples de bones pràctiques d'intervenció.

Dues jornades pel dematí, amb un total de 10 hores, i dirigit a 100 professionals.

Podeu accedir al material de l'Encontre a les descàrregues.